Nana Nauwald

Nana Nauwald

nana-papagei-portrait

 este artistă vizionară, doctor docent în “Ritualuri ale percepţiei”, experimentează şi cercetează stările şamanice de conştiinţă. În viaţa Nanei Nauwald explorarea conştiinţei se îngemănează cu arta, ea fiind o artistă consacrată pe plan internaţional.

 

        Când pictez, eu nu mai gândesc. Atunci mă aflu într-un spaţiu impersonal, fără ego. Dinăuntrul acestui spaţiu se nasc picturile mele, iar mesajele şi cunoaşterea spirituală se manifestă prin culori şi forme. Când pictez sunt într-o stare clară de conştiinţă extinsă.”

kunstmappe-4-2

 

        Căutarea esenţei dincolo de aparenţele vieţii, a „ceea ce lumea ţine strâns în profunzimea ei” (Goethe), reprezintă drumul de o viaţă a Nanei Nauwald.

 

        Cunoscând numeroase forme (pictura, scrisul, mentoratul, călătoritul), creativitatea plină de viaţă a Nanei Nauwald este amprentată de experienţa ei de decenii în stările şamanice de conştiinţă ale triburilor indigene, în special din zona Amazonului şi a Nepalului.

 

        Subiectul cel mai de interes pentru ea îl reprezintă posturile de transă vindecătoare.

 

        Întâlnirea cu Felicitas Goodman i-a deschis Nanei Nauwald noi drumuri către tradiţiile şamanice ale strămoşilor noştri europeni.

 

        (Felicitas D. Goodman a fost doctor în antropologie, lingvistică şi profesoară la Universitatea din Columbia cu specializarea “posturi extatice de transă”. I-a fost învăţătoare şi prietenă apropiată Nanei).

 

        Nana Nauwald este preocupată în principal de sursele vechi de cunoaştere ale şamanismului european. Din această cunoaştere ancestrală şi din cunoaşterea primită de la triburile indigene, ea caută să descopere noi căi de experimentare a naturii şi a conştiinţei.

 

        Formele de conştiinţă extinsă din diferitele culturi există încă din timpul primelor dovezi ale culturii umane, pe toate continentele planetei.

 

        Pe cât de diferite sunt culturile, pe atât de diferite sunt şi metodele şi tehnicile prin care se pot induce în mod deliberat stările de transă şamanică.

 

        Plantele psihoactive, posturile corporale, ritmurile, cântecul, mantrele, postul, dansul şi tehnicile de respiraţie reprezintă principalele căi de acces.

 

        Tehnicile şamanice de extindere a conştiinţei permit deplasarea filtrelor de percepţie astfel încât ne putem oricând redeschide către numeroasele lumi cu care nu avem contact în starea de conştiinţă obişnuită.

        Aceste tehnici pot de asemenea deschide portaluri către câmpurile de conştiinţă transpersonală, în care sunt stocate toate informaţiile existenţei şi ale potenţialului fiinţei, o reţea vie şi mereu în schimbare.

Website-urile Nanei Nauwald sunt : http://www.visionary-art.de/ si http://www.ekstatische-trance.de/